vrijdag 19 april 2013

Muzische zoektocht.

It's our house.
Vanochtend vertrokken we weer naar ons vaste plekje op vrijdag, nl. het ICT lokaal op school. Op de planning stond: Verder werken aan het didactisch materiaal en het uitwerken van onze muzobox. 

Het werd een hele zoektocht om een kartonnen doos te vinden voor ons muzisch project. Uiteindelijk kon de vriendelijk dame van de mediatheek ons uit de nood helpen. Vervolgens stootten we op een volgend probleem, nl. aan verf geraken. Gelukkig kon juf Grachel ons de 'restjes' van haar muurverf bezorgen.


Uiteindelijk besloten we om geen muzobox te maken, maar een muzohuisje. De muren kregen een likje verf en de raampjes werden geschilderd. Volgende week zullen we verder werken aan de bekleding.


Terwijl het huisje droogde, werkte ik de wandplaat rond 'de kringloop van het water' voor het vierde leerjaar af. Hieronder zie je het resultaat na heel wat gezwoeg in de hitte:


Ondertussen maakte Katrien alvast een evaluatiesysteem voor in ons muzohuisje. Het bestaat uit verschillende gezichtjes. Wanneer de leerlingen een werkstuk gemaakt hebben, kunnen ze zo hun mening over het proces en het resultaat handig verwoorden.


Volgende week zullen we dit muzisch project afronden. De tekenjuf kwam alvast eens kijken.  Ze is erg benieuwd naar het resultaat. Wij hopen dat ons huisje haar kan inspireren voor de muzolessen. 

Zo, dat was mijn voormiddag. In de namiddag heb ik alvast mijn zakken gemaakt voor de trip van morgen. Brownsberg, Brokopondomeer en Stone Island, ik heb er heel veel zin in! Volgend blogbericht volgt er een verslagje van de uitstap. 

Muzische groetsels, 
Laurine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten