zaterdag 13 april 2013

Gezonde mix.

Voorbije dagen zijn zo snel gegaan dat ik mijn blog een beetje uit het oog verloren ben. Daarom zal ik een korte samenvatting geven van wat ik zoal uitgespookt heb tussen het schoolwerk door. Het is reeds enkele dagen regenachtig, dus hebben we eigenlijk ook veel binnen gezeten in ons huisje.  

09/04: Lachen en gieren tijdens de film. 
'S avonds besluiten we om naar de cinema te gaan. We vragen onze Nederlandse vrienden ook mee, maar verbazingwekkend genoeg zijn bijna alle films uitverkocht! Op dinsdag is het halve prijs (2,5 euro) en komen er heel veel mensen op af. Gelukkig konden we (Katrien, Marc en ik) nog een ticket krijgen voor een komedie, nl. Identity Thief.


Ondanks de humor van niet zo'n heel hoog niveau is, gieren de Surinamers het uit. Wat het voor ons ook heel wat grappiger maakt. Tijdens spannende scènes leven zij zich helemaal in door luid "Oh!" en "Argh!" te roepen. Wat een gekke ervaring...

10/04: Buitenbeentjes op de poolparty. 
We werden uitgenodigd door onze huisgenoot Lennard om mee te komen naar één of andere poolparty in de buurt. Na enige twijfel zijn ik en Katrien er toch naartoe gegaan. We kenden er helemaal niemand en het was een beetje de omgekeerde wereld. Allemaal Nederlanders en wij waren de enige Belgen. (Remember: Lennard zit in ons huisje tussen het Belgenvolk) Toch werd het erg gezellig!

Het water was aangenaam van temperatuur en de tropische regen maakte het bijzonder! Daar zaten we dan te ploeteren in warm water met koude regendruppels op ons gezicht. Genieten is dat! Bij de terugrit heb ik het voor het eerst koud gehad hier in Suriname door de frisse wind en de natte kleren. En ik dacht dat ze alleen in België kou lijden...

11/04: Verrassingsfeestje Stephen. 
Totaal onverwacht werden we uitgenodigd voor een verrassingsfeestje. Stephen, één van onze Belgische vrienden hier, zou 22 worden. Dit hebben we goed gevierd met een hapje en een drankje. Later op de avond gingen we helemaal op in het "Time's Up" spel. Dit bestaat uit verschillende rondes waarbij de anderen de juiste persoon moeten raden. Je moet deze ofwel beschrijven, ofwel in 1 woord samenvatten ofwel uitbeelden. Vooral het uitbeelden zorgde voor enkele grappige momenten.

Op een verjaardag mag er natuurlijk geen taart ontbreken! Na het uitblazen van de kaarsjes konden we allen genieten van een reusachtig stuk chocoladetaart. Deze was prachtig versierd met gekleurde slagroom. Met een volle maag keerden we uiteindelijk laat in de nacht terug naar huis en kropen we vlug in ons bedje.

12/04: Shoppen met de jongens.
Alweer niks op de planning vandaag, behalve schoolwerk dan. Uiteindelijk word ik in de namiddag meegevraagd om de stad in te trekken met Wouter en Marc. We gaan op zoek naar bepaalde schoenen voor Wouter en komen met andere terug. Daarnaast vind ik zelf een leuke zwemshort in de I love Su shop.

Om de leuke namiddag af te sluiten eten we nog een wrap en een ijsje in de Mc Donald's. Wouter komt toevallig zijn taxichauffeur tegen en krijgt direct een lift naar huis. Wij zetten de pas in richting ons huisje. Daar worden we met minder goed nieuws geconfronteerd. In de straat is er bij medestudenten ingebroken. Verschillende dingen zijn gestolen waaronder geld, laptops, kleren... De schrik zit er bij ons nu ook toch een beetje in. Gelukkig hebben we 2 waakhonden en tante Ann (buurvrouw) die een oogje in het zeil houdt.

Zoet goed, doet goed. 
'S avonds besluiten ik en Katrien om wat lekkers te gaan eten in ons favoriete cafeetje, nl. het pannenkoekenhuisje. We smullen van een heerlijk lekkere wafel en een pannenkoek gevuld met ei. Om de dag af te sluiten, bekijken we thuis de film 'Hunger Games'.


Wat een week... 
x,
Laurine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten