woensdag 17 april 2013

Puss in boots.

Er was eens... een drukke dag in 4B.
Hieronder volgt een kort berichtje over het verloop van de dag. Deze verliep vlot en de leerlingen werkten meestal goed mee. Babbelen kunnen ze echter nog altijd even goed, ha ha. 

's Ochtends begon ik met een rekenles. Hierbij was er door een verstrooide professor inkt gemorst op de sommen. Gelukkig konden de leerlingen hem helpen het juiste getal terug te vinden. Eenmaal deze oefeningen gedaan waren, maakten ze nog enkele sommen rond omzettingen van lengte- en oppervlaktematen. Hierbij was de getekende tabel een handig hulpmiddeltje.

Shrek in de klas. 
Tijdens de rekenles gaf een leerling zichzelf de bijnaam 'puss in boots'. De juf besloot er grappig op in te spelen en hem een hele dag aan te spreken met 'puss'.

Ene les na de andere...
Daarna stond er nog taal en lezen en het overnemen van de leesaantekeningen op het programma. Het lesje lezen verliep heel rumoerig. De leerlingen waren in het begin erg druk en konden moeilijk hun aandacht erbij houden. Gelukkig ging dit in de loop van de les beter.

Uiteindelijk gaf juf Melany zelf een les over het milieu. De dag werd afgesloten met het herhalen van de Surinaamse versie van het volkslied. De leerlingen zongen uit volle borst mee.



's Middags lag er een leuke verrassing in onze brievenbus. We kregen kaartjes uit het Belgenland van Yentl en Nicky. Super om te krijgen. Dank je wel!














Knuffels,
Laurine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten