vrijdag 5 april 2013

Teenslippertocht.

Vierdaagse wandeltocht : 03/04 - 06/04
Via een leerkracht van onze school hadden we vernomen dat er een vierdaagse 'stoet' door de stad trekt in de vakantie. Het leek ons een leuk idee om hiernaar te gaan kijken. Maar onze plannen veranderden al gauw. Via Stephen,  de organisator van de jungle trip, konden we meelopen. Dit zagen we zeker zitten.

Dag 1: Stagiaires stappen stevig door.
De eerste dag vertrok de stoet om half 4. Hierbij waren eerst de hardlopers aan de beurt. Zij moeten namelijk 2x de afstand lopen. Daarna volgden de groepen (junioren en senioren) en tot slot de individuen. Vermits wij tot deze laatste groep behoorden, konden we maar om half 6 vertrekken. In de stoet waren we zeker en vast een opvallende verschijning. We waren namelijk één van de weinige stagiaires die meeliepen.

Dansende junioren.
Overal langs de kant van de weg kwamen er mensen kijken, applaudisseren en de 'lopers' aanmoedigen. Het is echt een hele drukte! O trouwens, lopen is hier gelijk aan stappen. Want wat zij stappen noemen, is bij ons uitgaan. We hebben dus niet de hele tijd gefeest. Ha ha. Alhoewel...

Uiteindelijk bereikten we het eindpunt na 12 km gestapt te hebben. We kregen nog een lekker ijsje en konden tevreden naar huis terug keren.

Lynn's verjaardag vieren.
's Avonds gingen we echter nog de verjaardag vieren van een stagiaire uit de buurt. Het werd een gezellige avond met een hapje en een drankje. Vrij laat hebben we ons bed opgezocht en konden we genieten van een nachtje welverdiende rust.

Dag 2: Nederlanders en Belgen en retard.
Omdat we de vorige keer zo lang moesten wachten, besloten we om later naar het vertrekpunt te gaan. Wat bleek, iedereen was al vertrokken toen wij aankwamen! Na een beetje discussiëren, mochten we uiteindelijk toch nog meelopen. We stapten zo goed door dat we na 20 minuten de groep al hadden ingehaald.

Inhaalbeweging.
Opnieuw was het een groot feest. Met fanfaremuziek, brassbands, dansende meisjes, enthousiaste supporters... Ook de minister van Volksgezondheid was van de partij! Hij stond overtuigend te dansen op o.a. Gagnam Style.


Al snel bereikten we het eindpunt. Toch voelden mijn benen deze keer zwaarder aan. 13 km stappen, eist zo zijn tol!

Ritje met de partybus.
Maar veel tijd om uit te rusten was er niet. s' Avonds zouden we met een plaatselijke partybus (vol stagiaires, ha ha) door de stad rijden. Het was een feestelijke ervaring! We genoten volop van het mooie uitzicht toen we op de grote brug over het water reden.

Dag 3: Break.
Deze dag rustten we een beetje uit. De vermoeidheid van de voorbije dagen was te merken. Lekker lang uitslapen was dan ook een noodzaak. Daarna gingen we op zoek naar een cadeautje voor juf Saskia. Zij nodigde ons uit om haar verjaardag mee te vieren. Uiteindelijk besloten we om echte Belgische chocolade te geven.

Juf Saskia is jarig.
Na een beetje zoeken hadden we haar huis gevonden. Héél de familie was aanwezig. Jong en oud. We werden vriendelijk uitgenodigd om iets mee te eten en te drinken. En nog meer te eten en te drinken... En nog meer te eten en te drinken. Surinamers willen er zeker van zijn dat je niets te kort komt!

De kinderen (diegenen die reeds konden spreken) waren zeer nieuwsgierig naar ons. We kregen allerlei vragen zoals "Hoe koud is het in België?" "Krijgen de kinderen daar op school ook papjes?" "Spreken zij dezelfde taal?"

Later dan gedacht keerden we uiteindelijk huiswaarts om na een gezellige avond opnieuw onder de lakens te kruipen. Niet dat die hier echt nodig zijn in de warmte.

Vandaag zullen we de laatste dag meelopen van de vierdaagse wandeltocht.
Ik zal jullie laten weten hoe het verliep.

x,
Laurine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten