woensdag 24 april 2013

Belgische standbeelden.

Belgïe anders bekeken...
Deze ochtend gaven ik en Katrien opnieuw samen les in de beide klassen van het vijfde leerjaar. Voor de vakantie hadden we allerlei dingen over België verteld. Vandaag speelden we hier verder op in...

Levend standbeeld
We begonnen onze les met een beeldende instap. De leerlingen moesten per twee gaan staan en een standbeeld maken. Hierbij was er één leerling het standbeeld en de andere de beeldhouwer. We zagen allerlei verschillende beeldwerken; statisch, plechtig, speels...

 

Wat weet je nog? 
Daarna lieten we de leerlingen vertellen over wat ze onthouden hadden van onze les over België. Dit bleek heel wat te zijn! Vooral het Belgisch bier, 'den Duvel', bleef hangen bij de leerlingen. Hieronder zie je een woordspin op het bord van wat de leerlingen aanhaalden:


3 - 2 - 1, start! 
Vervolgens konden ze zelf aan de slag gaan. De opdracht luidde als volgt: Maak een standbeeld waarvan jij vindt dat het in België thuishoort en plaats het op een versierde sokkel. Alvorens de leerlingen mochten beginnen, bespraken we de kenmerken. "Want wie heeft er nu ooit al een geel standbeeld gezien?"

Kunstig werken
Daarna gingen de leerlingen ijverig aan de slag. We zagen allerlei prachtige werkjes. Zo tekende een leerling een hele mooie duif en een andere maakte dan weer Manneke en Janneke Pis. Hieronder zie je een paar foto's van de kunstwerken:



Tot slot mochten de leerlingen elkaars werkjes bekijken. Iedereen had knap gewerkt. We zijn heel tevreden met de leuke resultaten.

Kus,

Laurine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten