donderdag 28 maart 2013

Paars tot achter m'n oren.

Ouders op de schoolbanken
Dinsdag was het onze laatste dag op school voordat de paasvakantie van start ging. Maar om 8 uur werd het schoolplein niet overrompeld door leerlingen. Zij hadden vrijaf, want het was namelijk oudercontact. Van onze mentoren mochten wij dit bijwonen.

Het oudercontact verschilt hier niet zoveel met dat van in België. Behalve dat er hier 34 leerlingen aan de beurt moeten komen. Ook zijn sommige Surinaamse ouders erg bijgelovig. Zo was er bij Katrien een ouder die geloofde dat z'n kind slechte punten scoorde omwille van een boze geest.

Holi Phagwa festival
Gisteren zetten we de vakantie met een heus feestje in! Na eens lekker te kunnen uitslapen, maakten we ons klaar om naar het Hindoestaans Phagwa festival te gaan. Dit begon al om 12 uur 's middags! Met een beetje vertraging kwamen we aan in de Palmentuin. Na nog geen 5 minuten daar te zijn, hingen we al vol poeder!

Before.

After: We hebben al een mooi kleurtje.

Tenslotte kregen we een beetje honger en gingen we (helemaal gekleurd) in de Mc Donald's een vettige hamburger eten. Zo konden we er weer stevig tegenaan gaan.

Feestgedruis en kleurenpoeder
In de late namiddag begon het (gratis) festival op het Onafhankelijkheidsplein. Met twee podiums! Het werd echt een super tof feestje waarbij gekleurd poeder in het rond vloog. Na een tijdje moesten we even een rustpauze nemen (dansen in de blakende zon...) en genoten we van een drankje aan de Waterkant. De meesten besloten om dan naar huis terug te keren.

Reggaesfeertje
Maar wij gingen nog even door. 's Avonds waren er ook veel minder stagiaires waardoor er een meer traditionele sfeer hing. Met o.a. leuke reggaemuziek langs de ene kant en dj's langs de andere kant van het plein. Na een drukke avond besloten we dan toch om in ons bedje te kruipen. Oh ja, nadat we een douche namen natuurlijk. Het poeder ging er minder goed af dan verwacht waardoor ik het uiteindelijk opgaf en besloot om met paarse oortjes in bed te kruipen.

Volgeboekt!
De vakantie kon niet beter beginnen! Straks gaan we misschien nog eens in het zwembad weken. Zodat ik hopelijk mijn normale kleur weer terugkrijg. En morgen vertrekken we alweer op trip naar de jungle. SUPER!

x
Lau

Geen opmerkingen:

Een reactie posten