zondag 24 maart 2013

I love SU.

Feest in de stad. 
Op vrijdagavond bracht ik samen met Katrien en Marc een bezoek aan het pannenkoekenhuisje. Het werd een heel gedoe om er te geraken met de fiets. Blijkbaar was er in de hoofdstad Paramaribo een optocht tegen racisme.
Duizenden jongeren kwamen op de straat om hiertegen te betogen.

Optocht in de hoofstad Paramaribo.
Uiteindelijk geraakten we door de mensenmassa en konden we genieten van poffertjes met aardbeien. Toen we huiswaarts wilden fietsen, hoorden we muziek. Blijkbaar vonden er enkele optredens plaats op het Onafhankelijkheidsplein. Natuurlijk konden we het niet laten om hier later op de avond naar te komen kijken.

Het plein was omgetoverd tot een soort mini Rock Werchter, maar dan misschien eerder tot Rock Paramaribo. Overal jongeren, eettentjes en een groot podium. Buiten het gezelschap van de muggen waren er ook enorm veel jongeren van verschillende nationaliteiten aanwezig.

Na een tijdje zijn we doorgewandeld naar de (overbevolkte) waterkant.
Daar hebben we in een (onstabiele) schommelbank genoten van een drankje.

Straatversiering
Poging x om een deftige foto te maken.






Gangnam Style shopping (of niet?)
Gisteren gingen we op stap naar de lokale markt. Daar hebben we enkele groentjes gekocht. We verschoten ervan hoeveel kraampjes hier bij elkaar staan. Je kan hier echt alles verkrijgen: van kippenpoten tot rambutans. Weet je nog, die harige vruchtjes waarover ik eerder in mijn blog sprak.

Marc en Katrien op de lokale markt









Na de uitgebreide shopping op de markt, gingen we op zoek naar de Jerusalem Bazaar om daar een hangmat te kopen. Maar we vonden echter een ander winkeltje in de buurt waarbij de verkoper ons maar al te graag korting wou geven. En 2 jaar garantie! Nu ja, 't is niet dat we hier nog 2 jaar in Suriname blijven. Ha ha.

Zoek de Gangnam Style winkel.
Op onze terugweg konden we het niet laten om nog enkele spulletjes te kopen in de vele shops. Vooral het I love SU winkeltje viel in de smaak. Bij deze ben ik 1 rugzak, 1 hangmat (inclusief muskietennet), 1 armbandje en 1 short rijker. Ach, dit is 'a once in a life time experience' hé.

'S avonds genoten we opnieuw van pannenkoeken, zelfgemaakte citroengrasthee en rambutans. Het was een meer dan geslaagd begin van het weekend!
Zo, nu ga ik even lekker luieren in de hangmat in onze 'tuin'.

x,
Lau

Geen opmerkingen:

Een reactie posten